Pikavippi ilman luottotietoja?

Onko olemassa sellaisia pikavippipalveluita, joista on mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja?

Netissä moni väittää, että on olemassa pikavippiyrityksiä, joista voidaan myöntää lainaa ilman luottotietoja. Ei kuitenkaan ole ainuttakaan laillisesti toimivaa pikavippipalvelua, joka avoimesti sivuillaan kertoisi myöntävänsä tällaista luottoa. Päinvastoin, kaikkien pikavippisivustojen luottoehdoissa lukee, että lainaajan tulee olla luottokelpoinen. Siksi on todella epätodennäköistä, että löytyisi pikavippifirma, josta voisi saada pikavippiä ilman luottotietoja.

Luottotietorekistereitä ylläpitävät Suomessa tietyt yritykset, esimerkiksi Suomen Asiakastieto. Luottotietoihin voi tulla merkintä, kun asiakas on laiminlyönyt maksujaan pidemmän aikaa – yhden laskun maksun myöhästyminen ei vielä voi aiheuttaa merkintää. Laskun tulee olla myöhässä vähintään 60 vuorokautta, ennen kuin maksuhäiriömerkintä voidaan tehdä, ja lisäksi asiakkaalle on lähetettävä maksukehotus ja varoitus uhkaavasta maksuhäiriömerkinnästä vähintään 21 päivää ennen merkinnän tekemistä. Jos tarpeissasi on vippi ilman luottotietoja, tarkista siis ensin, että tiedät mitä luottotiedoilla tarkoitetaan ja että luottotietosi tosiaan ovat menneet.

Kun haussa on pikavippi ilman luottotietoja, kannattaa varoa erilaisia huijareita ja rikollisia. Jos täytyy hakea lainaa ilman luottotietoja, taloudellinen tilanne on tyypillisesti jo valmiiksi vaikea tai jopa epätoivoinen. Siksi pikalainaa ilman luottotietoja hakeva on helposti altis huijausyrityksille. Etenkin rikolliselta vaikuttavia lainapalveluita ja liian hyviä tarjouksia kannattaa varoa, jotta ei sotkeudu entistä suurempiin vaikeuksiin. Sama pätee tuntemattomilta yksityishenkilöiltä lainaamiseen.

Lainat ilman luottotietoja ja ilman vakuuksia ei luultavasti onnistu ainakaan kaupallisten lainapalveluiden kautta, mutta jos pystyt tarjoamaan lainalle vakuuden, tilanne on toinen. Etenkin panttilainaamot myöntävät tunnetusti lainaa panttia vastaan, eikä silloin tarvita luottotietoja. Panttilainaamo on siis ihan hyvä tapa ottaa pikavippi. Panttilainaamot ottavat vastaan esimerkiksi koruja, soittimia, taide-esineitä ja muita arvokkaita esineitä. Jos et pysty panttaamaan mitään, tilanne on hankalampi.

Jos sinun pitäisi saada luottoa, muista myös se, että maksuhäiriömerkintä ei ole ikuinen. Tavallisesti maksuhäiriömerkintä pysyy rekisterissä kolme vuotta, mutta aika voi lyhentyä kahteen vuoteen, jos merkinnän aiheuttanut velka maksetaan takaisin, tai pidentyä neljään vuoteen, jos uusia maksuhäiriömerkintöjä tulee. Ennen kuin haet pikavippiä, tarkista, kauanko maksuhäiriömerkintäsi on vielä voimassa ja mieti, voiko vipin hakeminen odottaa merkinnän vanhenemiseen asti.


Tuoreimpia uutisia sivustoltamme:

Kulutusluottojen runsas kasvu Fivan selvityksen alla

Kuten aiempina vuosina, kulutusluottojen hankkiminen on näyttäytynyt entistä suurempana. Kun tarkastellaan pelkkiä eri luottolaitosten myöntämiä vakuudettomia kulutusluottoja, kanta on noussut pelkästään kesäkuussa jo 12 prosenttiyksikön vuotuiseen kasvuun.

Suomalaisten velkataso noussut ennätyksiin

Suomalaisten velkaantuneisuusaste oli syksyllä 2017 tarkasteltuna liki 128 prosenttia. Luku saadaan suhteuttamalla kotitalouksien lainavelat siihen, millaiset tulot kotitalouksilla on käytettävissään vuoden aikana. Velkaantuneisuusaste on ollut nousussa viimeisten 20 vuoden ajan ja nykyiset lukemat ovatkin uusissa ennätyksissä.

Pikavippi ilman luottotietoja?

Onko olemassa sellaisia pikavippipalveluita, joista on mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja?

Rahaa ei saa suomessa halvalla

Pikaluottojen korkokatto on asetettu säätämään alle 2 000 euron lainojen kohtuuttomia korkoja. Pikavippifirmat ovat kuitenkin tuoneet markkinoille tuotteita, joilla rajaa voi helposti kiertää. Asiaan ottaa kantaa Risto Malin, joka on Talouselämän ja Mainonta&Markkinoinnin toimittaja.

Oikeusministeriö ehdottaa korkokaton laajentamista yli 2000 euron lainoihin

Oikeusministeriö ehdottaa muistiossaan pikavippien korkokattolain laajenemista myös yli 2000 euron vippeihin. Alle 2000 euron luotoille eli pikavipeille, 50%:n korkokatto on ollut voimassa jo vuodesta 2013. Oikeusministeriö ehdottaakin nyt harkittavaksi korkokattoa myös isoille kulutusluotoille, eli yli 2000 euron lainoille. Oikeusministeriössä valmistuneessa arvomuistiossa, pohditaan korkokaton laajentumisen lisäksi muita keinoja puuttua pikavippeihin liittyviin ongelmiin. Esille tulleisiin ongelmiin on puututtu viime ...

Vapaaehtoinen luottokielto

Suomessa luottokieltoa haetaan joko Suomen Asiakastiedolta tai Boisnodelta. Hakija saa käyttöönsä todistuksen siitä, että kyse on vapaaehtoisesta luottokiellosta. Näin kiellon voi tarvittaessa perua. Mikäli kieltoa ei itse poista, säilyy se kaksi vuotta.

Uusi lainamuoto kasvaa nopeasti

Kulutusluottojen ja pikavippien uusi kilpailija on muutaman viime vuoden aikana rantautunut Suomeenkin. Vertaislainaus on lainaamisen muoto, jossa yksityishenkilöt lainaavat toisilleen rahaa välittäjäyrityksen kautta.

Pikalainayhtiö Euroloanin toiminta kasvussa

Euroloan Group on tehnyt suuren rahoitusjärjestelyn, jonka avulla se voi myydä sijoitusyhtiölle 300 miljoonan euron edestä saataviaan. Myynnistä saatavien käyttöpääomien avulla yhtiö voi tavoitella huomattavaa kasvua.

Nuoren velkaongelma voi johtaa syrjäytymiseen

Nuorena kerätyt velat voivat vaikeuttaa elämää pitkälle eteenpäin ja aiheuttaa jopa syrjäytymistä. Nuoret ja velka -tutkimushankkeessa on selvitelty nuorten velkaantumista.

Nuorten brittien velkamäärät kasvussa

Iso-Britannian nuorilla aikuisilla on yhä enemmän pikavippejä ja muita vakuudettomia lainoja. Mirror-lehti kertoo, että velka-asioiden vuoksi apua hakevien 17 - 24 -vuotiaiden määrä nousi kesäkuun loppuun mennessä 21 prosentilla.