Sheffield alkaa tarjota pikalainoja

Iso-Britannian Sheffieldissä voi elokuusta alkaen saada kaupungin tarjoamaa pikavippiä, kertoo The Guardian.

Kaupungin tarkoitus on tarjota köyhimmille asiakkailleen kohtuuhintaista lainaa ja taistella pikavippifirmojen kalliita korkoja vastaan. Sheffieldin lainapalvelu, Sheffield Money, muistuttaa pikavippejä, sillä lainaa voi saada nettisivujen kautta jopa vartissa.

Sheffieldissä uskotaan, että etenkin vuokralla asuvat, työttömät ja tukien varassa elävät ovat kiinnostuneita kaupungin tarjoamista pikalainoista.

Ilmaista ei Sheffieldin pikavippi ole, mutta kuitenkin halvempaa kuin varsinaisten pikavippiyhtiöiden. Kulutusluottoja tarjoavan Provident Financialin vuosikorko on 272 prosenttia, kun taas Sheffield Moneyn 49,9 – 89,9 prosenttia. 500 punnan lainan ottava maksaisi kulutusluottoyhtiölle takaisin 910 puntaa, kun taas kaupungin pikalainapalvelulle vain 610 puntaa. Vaikka liki 90 prosentin vuosikorkoakaan ei pidetä halpana, se on kuitenkin kohtuullisen halpaa lainaa ihmisille, jotka eivät alhaisen luottoluokituksensa vuoksi voi saada edullisimpia vippejä.

Omia luottoja tarjoamalla kaupunki haluaa estää pikavippifirmoja riistämästä heikoimmassa asemassa olevia asukkaita ja mahdollistaa reilumpien luottojen saamisen. Oma lainapalvelu auttaa lisäksi rahaa pysymään kaupungissa sen sijaan, että raha valuisi muualle massiivisen velanmaksun seurauksena.


Tuoreimpia uutisia sivustoltamme:

Kulutusluottojen runsas kasvu Fivan selvityksen alla

Kuten aiempina vuosina, kulutusluottojen hankkiminen on näyttäytynyt entistä suurempana. Kun tarkastellaan pelkkiä eri luottolaitosten myöntämiä vakuudettomia kulutusluottoja, kanta on noussut pelkästään kesäkuussa jo 12 prosenttiyksikön vuotuiseen kasvuun.

Suomalaisten velkataso noussut ennätyksiin

Suomalaisten velkaantuneisuusaste oli syksyllä 2017 tarkasteltuna liki 128 prosenttia. Luku saadaan suhteuttamalla kotitalouksien lainavelat siihen, millaiset tulot kotitalouksilla on käytettävissään vuoden aikana. Velkaantuneisuusaste on ollut nousussa viimeisten 20 vuoden ajan ja nykyiset lukemat ovatkin uusissa ennätyksissä.

Pikavippi ilman luottotietoja?

Onko olemassa sellaisia pikavippipalveluita, joista on mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja?

Rahaa ei saa suomessa halvalla

Pikaluottojen korkokatto on asetettu säätämään alle 2 000 euron lainojen kohtuuttomia korkoja. Pikavippifirmat ovat kuitenkin tuoneet markkinoille tuotteita, joilla rajaa voi helposti kiertää. Asiaan ottaa kantaa Risto Malin, joka on Talouselämän ja Mainonta&Markkinoinnin toimittaja.

Oikeusministeriö ehdottaa korkokaton laajentamista yli 2000 euron lainoihin

Oikeusministeriö ehdottaa muistiossaan pikavippien korkokattolain laajenemista myös yli 2000 euron vippeihin. Alle 2000 euron luotoille eli pikavipeille, 50%:n korkokatto on ollut voimassa jo vuodesta 2013. Oikeusministeriö ehdottaakin nyt harkittavaksi korkokattoa myös isoille kulutusluotoille, eli yli 2000 euron lainoille. Oikeusministeriössä valmistuneessa arvomuistiossa, pohditaan korkokaton laajentumisen lisäksi muita keinoja puuttua pikavippeihin liittyviin ongelmiin. Esille tulleisiin ongelmiin on puututtu viime ...

Vapaaehtoinen luottokielto

Suomessa luottokieltoa haetaan joko Suomen Asiakastiedolta tai Boisnodelta. Hakija saa käyttöönsä todistuksen siitä, että kyse on vapaaehtoisesta luottokiellosta. Näin kiellon voi tarvittaessa perua. Mikäli kieltoa ei itse poista, säilyy se kaksi vuotta.

Uusi lainamuoto kasvaa nopeasti

Kulutusluottojen ja pikavippien uusi kilpailija on muutaman viime vuoden aikana rantautunut Suomeenkin. Vertaislainaus on lainaamisen muoto, jossa yksityishenkilöt lainaavat toisilleen rahaa välittäjäyrityksen kautta.

Pikalainayhtiö Euroloanin toiminta kasvussa

Euroloan Group on tehnyt suuren rahoitusjärjestelyn, jonka avulla se voi myydä sijoitusyhtiölle 300 miljoonan euron edestä saataviaan. Myynnistä saatavien käyttöpääomien avulla yhtiö voi tavoitella huomattavaa kasvua.

Nuoren velkaongelma voi johtaa syrjäytymiseen

Nuorena kerätyt velat voivat vaikeuttaa elämää pitkälle eteenpäin ja aiheuttaa jopa syrjäytymistä. Nuoret ja velka -tutkimushankkeessa on selvitelty nuorten velkaantumista.

Nuorten brittien velkamäärät kasvussa

Iso-Britannian nuorilla aikuisilla on yhä enemmän pikavippejä ja muita vakuudettomia lainoja. Mirror-lehti kertoo, että velka-asioiden vuoksi apua hakevien 17 - 24 -vuotiaiden määrä nousi kesäkuun loppuun mennessä 21 prosentilla.